19 januari 2017 eva

De eerste ontmoeting tussen Fenna en mij, onze eerste indruk van elkaar. Ik was op slag verliefd! Een poosje terug was ik bij iemand om les te geven, ze was startend in Natural Horsemanship-land en haar paard was jong en nog groen in mensenland. Nu gaat het er niet om of dat wel of geen goede combinatie is, de ene keer gaat dat juist prima, de andere keer niet. Mijn eigen verhaal met eenzelfde start werd een succes. Maar ik heb ook mensen gezien die vanwege (nog) missende ervaring voor een beleerd en ervaren paard kozen,…

13 november 2016 eva

Nou ja, zingen… Ik word niet echt enthousiast als het regent wanneer ik naar buiten moet. Maar paarden hebben zorg nodig en met goede regenkleding valt het vaak toch wel mee. Maar wat doe je als het te nat is om te doen wat je van plan was en de regen al je inspiratie weggespoeld heeft? (meer…)

8 november 2016 eva 3Comment

  Tegenwoordig lijken mensen het alsmaar drukker te hebben, werk hier, sociale ‘verplichting’ daar, nog even een boodschapje doen… En, oh ja, ook even langs paardlief want die moet ook nog iets. Je had van tevoren allemaal leuke plannen voor jou en je paard bedacht, maar eenmaal daar merk je dat daar weinig van terechtkomt. Daar baal je dan weer van, je had er juist zo’n zin in.  (meer…)

6 september 2016 eva

Ken je dat, dat je zoveel dingen te doen hebt dat je eigenlijk niet weet waar te beginnen? Dat het je soms gewoon teveel word, het maalt door je hoofd en dat geeft onrust, of zelfs stress. Motivatie om er iets aan te doen is er niet want de berg met klusjes lijkt gewoon niet te slinken, wat je ook doet. Het is teveel en je gaat het maar uit de weg om er niet aan te hoeven denken, wat helaas al helemaal niks oplost… Voor mij is dit heel herkenbaar, zowel het gevoel van onrust als het gebrek aan…

27 mei 2016 eva

Als jong meisje reed ik op de manege, ik was niet echt een held en talent had ik ook niet, maar ik hield ervan bij paarden in de buurt te zijn. De rijlessen waren toen erg traditioneel, iedereen deed zoals het al jaren ging, zo hoorde het en zo zou het nog jaren blijven. Ik deed mee, of in ieder geval deed ik een poging het op die manier te doen, al werd ik nooit echt goed en won ik maar weinig prijzen. Als twaalfjarige met Blacky tijdens een wedstrijd. Hoe ouder ik werd, hoe meer…

24 mei 2016 eva

  Het is bijna droog na een dag vol regen, de lucht is nog grauw en het is stil buiten. Mensen blijven liever binnen. Stil is eigenlijk niet het goede woord, de vogels fluiten en roepen bijna oorverdovend. De natuur om ons heen is in de afgelopen week geëxplodeerd in schreeuwend knalgroen. In het bos stap ik af, wissel mijn teugels voor lange teugels en samen stappen we de kronkelpaadjes op. Fenna vind het wel gezellig zo en heeft er zin in, ze heeft de pas er goed in. Bij een lange bomenrij slalommen we heen en weer, tussen de…

14 mei 2016 eva 2Comment

  Als kind speelde ik vaak paardje, met vriendinnetjes op het schoolplein en dan een springtouw om je schouders als teugels en het fietsenrek was onze stal. Mijn fiets was meestal een crosspony, schuin door de bochten en in verlichte zit over hobbels, het voelde soms bijna echt…   Afgelopen weekend was ik voor het eerst weer naar school, samen met mijn beste vriendinnetje; Fenna. Hoe gaaf is dat, naar school met je eigen paard?! (meer…)

26 april 2016 eva

(Dit bericht verscheen 27-12-2015 op Horse in Mind) Er was eens een meisje, gewoon een meisje van zes jaar, met een lange vlecht in haar haar en een grote liefde voor paarden. De eerste keer dat ze bij Fenna en mij kwam zei ze niet zoveel en was verlegen, niet zo vreemd op zich, toch schuilde er bij dit meisje iets meer achter. (meer…)

26 april 2016 eva

(Dit bericht verscheen 20-11-2015 op Horse in Mind) De afgelopen maanden lagen we in de kreukels, Fenna en ik, niet gewoon een beetje, maar best behoorlijk. Dat is dan één ding, maar hoe kom je er weer uit, hoe krijg je jezelf en je paard weer ontkreukeld en liefst ook nog een beetje gestreken (voor zover we dat ooit al waren)?  (meer…)

5 april 2016 eva

Jaja, je had het misschien al geraden, maar hier komt wederom de webplek van PonyTales. Terug van weggeweest! Het vergt nog heel wat uurtjes voor alles er weer uit zal zien zoals de bedoeling is, minstens net zo leuk als het eens was…. Nog even geduld lieve mensen!