Privéles afgestemd op het kind, niets moet en veel mag.

Met zadel, zonder zadel, met hoofdstel of zonder. In de bak of buiten in het recreatiegebied, ernaast, erop (of eronder?), balansoefeningen en spelletjes. Die spelletjes zijn een belangrijk onderdeel, ze brengen de natuurlijke focus in het kind naar boven en bovendien leren ze te denken in oplossingen.

IMAG1452

IMAG3142_BURST005

 

 

 

 

 

Eigenlijk zijn er teveel mogelijkheden om op te noemen, maar we beginnen bij het begin en op het tempo van het kind. Niets is zo belangrijk als de basis!

Ravian02-2014

 

Kosten: E20,- tot E30,- per uur.

Afhankelijk van de leeftijd en ervaring van het kind. Bij een jong, onervaren kind liggen de kosten iets lager en duurt een les een uur inclusief borstelen, wandelen, spelen en rijden. Een groter, meer ervaren kind kan zelf vantevoren komen borstelen en helpen met opzadelen, in de les duiken we dieper ‘in het paard’ en word er meer uitgedaagd.

 

Praktische zaken:

  • We kijken samen naar een tijdstip wat ons allemaal past, doorgaans is dat op woensdagmiddag maar een andere dag is ook bespreekbaar.
  • De lessen zijn flexibel, als de les een keer niet door kunnen gaan, dan kijken we naar een alternatief of schuiven we een weekje door. Zo lang dit op tijd kenbaar gemaakt word hoeft dat geen probleem te zijn.
  • Kosten liggen tussen de E20,- en E30,- per uur, afhankelijk van de leeftijd en ervaring van het kind. Bij een jong, onervaren kind liggen de kosten iets lager en duurt een les een uur inclusief borstelen, wandelen, spelen en rijden. Een groter, meer ervaren kind kan zelf vantevoren komen borstelen en helpen met opzadelen, in de les duiken we dieper ‘in het paard’ en word er meer uitgedaagd.
  • Schoeisel (laarzen of schoenen) met een hakje zijn het fijnst, zo kunnen de voeten niet zo makkelijk door de stijgbeugels schieten.
  • Een (kinder)cap is aanwezig, kinderen mogen nooit zonder cap opstappen, veiligheid staat voorop!
  • Ouders mogen uiteraard blijven kijken bij de les, al vinden de kids dat soms wat minder…
  • Is het weer wat minder dan gaan we daar creatief mee om, er is zat te leren over paarden zonder er een uur op te zitten, maar bij erg slecht weer word de les uitgesteld, de lessen worden buiten gegeven en het is voor niemand leuk om een uur in de stromende regen te zijn.