Fenna

Fenna, een Welsh Cobmerrie met bouwjaar 2000. Mijn grootste leermeester en spiegel, mijn vriendinnetje. Ze was nog groen toen ik haar kocht, was weinig gewend en was vooral sceptisch tegenover mensen.

 

P1060918

 

SCN_0002
Fenna als tweejarige, vlak voor ik haar kocht.

Ze zal niet snel contact zoeken, maar als het er is wil ze graag samenwerken, ze wil mensen alleen eerst graag leren kennen. Fenna is een interessant paard met veel gezichten (handig want zo raak je nooit uitgeleerd), maar overwegend Right Brain introvert volgens de Parelli Horsenalities en overwegend Water volgens de vijf elementenleer. Gevoelig, onzeker, afwachtend, subtiel, beetje lui en een tikkeltje dominant.

 

Samen met Fenna speel ik in level 4 van het Parelli programma, mijn doel is om hier ook auditie in te doen als we ver genoeg zijn. Maar dit jaar gaan we eerst goed wegwijs worden in de dressuur om haar ook fysiek goed gezond te houden.

 

 

Fenna word in sommige gevallen ook ingezet voor lessen, ze geeft je de tijd om te leren en laat het je subtiel maar duidelijk merken of je het al dan niet goed doet. Als bijvoorbeeld de oefening goed uitgevoerd word maar de intentie of focus mist, dan zal ze niet of half doen wat je vraagt. Confronterend, maar wel heel leerzaam, zo lang je altijd eerst bij jezelf zoekt waar het beter kan.

 

IMG_2137
Fenna nu
SCN_0001
Fenna als veulen