Een clinic is een goede manier om je even helemaal onder te dompelen in een nieuw of bekend thema. Een stukje theorie, en dan om de beurt privélessen waarbij er met elkaar mee gekeken word. Zo kun je met en van elkaar leren, wat je helpt om het beter in je op te nemen.

Onder het kopje ‘Lesaanbod’ zie je wat de mogelijkheden zijn, in principe kan dit alles het thema zijn voor een clinic. De opzet is ook gelijk, maar hier kan naar wens natuurlijk vanaf geweken worden. Voor een clinic over grondwerk is het werken in groepjes bijvoorbeeld ook leuk, en handig. Voor het werk aan de hand, de lange teugel en aan de longe is het weer handiger om de lessen individueel te houden.

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een inleiding en een stukje theorie in groepsverband, dit zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Daarna starten we met privélessen van 30 minuten pp, waarin we werken aan hetgeen nodig is voor jou en je paard als combinatie, dus dat hoeft niet persé gelijk aan de lange teugel te zijn.

Werk a/d lange teugel is hartstikke leuk en uitdagend om te doen, je leert nieuwe vaardigheden en verkrijgt inzichten waar je ook met rijden en/of mennen veel aan hebt.
Een leuke manier om je paard (en jezelf!) soepel en fit te houden, je kunt werken aan zwaardere oefeningen zonder extra ruitergewicht. Dus ook goed geschikt voor bijvoorbeeld kleine pony’s en voor menners die dressuurmatig aan de gang willen zonder wagen erachter.
Is je paard nog niet aan verzameling toe, dan ga ik je helpen met een plan om je paard sterk genoeg te maken. Dan kan je een les werk a/d hand of een longeerles met enkele of dubbele longe volgen, net wat je wil en wat voor jouw paard goed is.

Lijkt het je leuk kennis te maken met werk a/d lange teugel? Of te leren hoe je hier naartoe kan trainen als je paard er nog niet aan toe is? Of meer te leren over grondwerk? Heb jij een groepje van 4-8 personen?* Een droge plek om een stukje theorie met elkaar door te nemen? En een rijbak, liefst met redelijk vlakke bodem (voor je eigen bestwil) tot je beschikking? Dan staat niets je in de weg om deze leuke clinic te organiseren!

 

Boek nu een clinic vanaf 40,- pp**

* Afhankelijk van de afstand, als deze groter is dan is het minimum aantal deelnemers 6.

**Exclusief eventuele reiskosten en afhankelijk van de duur en aantal deelnemers.